Fava de Cacau
Daniel Álvarez

Daniel Álvarez

Daniel Álvarez

La fragilitat i els somnis fets dolçor

Daniel Álvarez és pastisser, xocolater i propietari de la pastisseria Dalua d’Elx (Alacant). Daniel Álvarez és un referent de la millor pastisseria d’autor i el seu establiment Dalua a Elx s’ha convertit en un temple del dolç. Qui visita Elx, visita Dalua.

Daniel treballa des de la seva filosofia basada en la matèria primera, el producte de qualitat, i la cura absoluta de les seves elaboracions. El seu saboir fair i la seva fragilitat en cada treball que realitza no deixa a ningú indiferent.

Croissants, palmeres, milfulls, fins a kouglofs, panettones, ensaïmades i altres especialitats, totes elles passen per la sensibilitat de l’autor, que proporciona a cada resultat el seu toc de proximitat, accentuant els sabors de la dieta mediterrània des de la qual treballa, amb productes com l’ametlla, l’oli d’oliva, o la llimona, entre d’altres.

Els seus panettones s’han fet absolutament famosos. Un altre dels productes estrella de la casa és el milfulls. Molts l’anomenen la fragilitat feta dolçor. Álvarez ha aconseguit col·locar les masses fullades i abrioixadas en el lloc gastronòmic que es mereixen.

L’any 1993 es ja el 4art classificat del concurs Croquembouches de Paris. Sis anys més tard, queda en la segona classificació del concurs MMAPE (Millor Mestre Artesà PAstisser d’Espanya). L’any 2000 es fa amb el triomf del Campionat Europe-America. I és al 2005 i al 2007 que forma part de l’equip espanyol del prestigiós concurs internacional La Coupe du Monde de la Pâtisserie.

A més, Daniel és autor del llibre Sweet Devotion, un llibre amb una visió actual de la brioixeria artesana. És professor al Chocolate Academy de Barcelona, és ambaixador de Cacao Berry, ambaixador de Debic, i és membre de l’exclusiu club mundial de rebosters Relais Dessert, l’associació mundial que agrupa algunes de les millors pastisseries del món, amb el compromís d’oferir la màxima qualitat als seus clients i de compartir entre els associats les últimes innovacions i inquietuds en trobades anuals i publicacions internes.

I per si fos poc Daniel ha estat un dels tres membres del jurat del programa de televisió Bake off España, el talent de Cuatro de cuina de postres, que busca el millor reboster presentat per Jesús Vázquez. Bake off España és una adaptació del famós The great brittish bake off, l’espai més vist al Regne Unit el 2015 i 2016.

 Instagram: @danitonka