Fava de Cacau
Enric Monzonis

Enric Monzonis

Enric Monzonis

La simbiosis de l’elegància i la puresa en la pastisseria

Enric Monzonis sap des de molt petit a què es vol dedicar. La cuina. Als 16 anys comença a formar-se i a treballar en hostaleria mentre ho compagina amb una altra de les seves passions, el Rugbi.
El seu primer contacte professional amb la gastronomia és en el prestigiós restaurant Manairó de Barcelona. Anys més tard consolida la seva trajectòria treballant per cases tan grans com Hofmann Yann Duytsche, La Pastisseria de Barcelona de Josep María Rodríguez, el restaurant ABAC de tres Estrelles Michelin, a Barcelona, i el restaurant TICKETS de Barcelona com a cap de pastisseria. 

La seva tècnica impecable. La seva elegància inimitable. El seu esperit creatiu. La defensa dels sabors autèntics. I la seva passió pel món de la pastisseria, el consoliden entre els grans, tot i la seva joventut.

Actualment ocupa el càrrec de Xef a la Chocolate Academy de Barcelona i és Assessor Tècnic de Cacao Barry Espanya.

Les seves elaboracions són tan arriscades com exitoses. Com el Cake de pipes de carbassa o les “Grageas” de pipes cantoneses amb chile i iogurt. Elaboracions que no deixen a ningú indiferent.

Tampoc passa desapercebut la seva original proposta d’Ou de Pasqua de la Setmana Santa de 2018, el Tentetieso. Monzonis ens sorprèn amb una proposta d’ous de xocolata en moviment. Tentetieso és una idea que en les seves pròpies paraules “està especialment ideada per al públic infantil i que, gràcies a un contrapès de xocolata en el propi ou, es pot balancejar sense arribar a tombar-se”. Simple alhora que enginyós. Un delit per a tots els sentits.
Enric Monzonis ens regala una visió i una versió molt personal de la pastisseria que sempre ens deixa amb ganes de més.

Instagram: @enricmonzonis