Fava de Cacau
Escola d’Hoteleria Institut Dertosa

Escola d’Hoteleria Institut Dertosa

L’Escola va néixer amb la intenció d’apropar i millorar la formació en el món de l’hoteleria al territori de les Terres de l’Ebre, estalviant al mateix temps els desplaçaments i la pèrdua de talent.

El curs 2005-06 comença amb el cicle formatiu de Grau Mitjà de cuina, el curs 2007-08 s’hi afegeix el CFGM Serveis en restauració i el 2016-17 el CFGM Forneria, pastisseria i confiteria, tancant així el cercle de necessitats formatives de grau mitjà.

Després d’uns anys assentant bé les bases i donant servei a les empreses del territori, finalment, al setembre de 2019, s’amplia novament l’oferta amb el CFGS Direcció de serveis en restauració i el 2020 amb Direcció de cuina.

La vessant tant pràctica com teòrica d’aquesta formació permet que les empreses hoteleres del territori puguin gaudir de personal ben format i que les persones que ho desitgen puguin donar els primers passos en el món de la cuina, la sala i/o la pastisseria tant per al seu ús personal com professional. Afegim a l’oferta reglada dels cicles formatius els tallers, els certificats de professionalitat del SOC, formació professional dual, assessorament i reconeixement d’experiència laboral i formació per a empreses, aconseguint així una oferta variada i d’alt nivell gràcies als professionals/docents que hi treballen.

Torrons de Nadal

Escuela d’Hosteleria Institut Dertosa

BOMBONES LITERARIOS

Shakespeare

  • 900g de nata
  • 125g glucosa
  • 950g cobertura negra
  • 250g mantequilla
  • 250g limón
  • jengibre rallado

Jane Austen

Bombón de frambuesa

  • 500g pulpa de frambuesa
  • 280g nata líquida
  • 75g azúcar invertido
  • 1500g cobertura negra
  • 125g mantequilla

Dostoievski

Bombón de praliné

  • 200g choco leche
  • 75g manteca de cacao
  • 300g praliné de avellana
  • 200g pasta avellana
  • 100g de miel

ZORAIDA BURGOS

Bombón de naranja

  • 100g zumo de lima
  • 60g agua
  • 70g azúcar invertido
  • 40g glucosa
  • 70g sucre inv (está repetit o és correcte)
  • 4 ralladura de naranja
  • 260g cobertura negra
  • 300g cobertura de leche
  • 70g manteca de cacao
  • 70g mantequilla

DESPUIG

  • 300g nata líquida
  • 70g glucosa
  • 65g azúcar invertido
  • 60g canela
  • 700g chocolate con leche
  •  120g manteca de cacao
  • 60g mantequilla

JANE AUSTEN

  • 50g nata
  • 90g glucosa
  • 200g pulpa de frambuesa
  • 400g chocolate negro
  • 300g chocolate con leche
  • 70g mantequilla de cacao