
L’Escola va néixer amb la intenció d’apropar i millorar la formació en el món de l’hoteleria al territori de les Terres de l’Ebre, estalviant al mateix temps els desplaçaments i la pèrdua de talent.
El curs 2005-06 comença amb el cicle formatiu de Grau Mitjà de cuina, el curs 2007-08 s’hi afegeix el CFGM Serveis en restauració i el 2016-17 el CFGM Forneria, pastisseria i confiteria, tancant així el cercle de necessitats formatives de grau mitjà.
Després d’uns anys assentant bé les bases i donant servei a les empreses del territori, finalment, al setembre de 2019, s’amplia novament l’oferta amb el CFGS Direcció de serveis en restauració i el 2020 amb Direcció de cuina.
La vessant tant pràctica com teòrica d’aquesta formació permet que les empreses hoteleres del territori puguin gaudir de personal ben format i que les persones que ho desitgen puguin donar els primers passos en el món de la cuina, la sala i/o la pastisseria tant per al seu ús personal com professional. Afegim a l’oferta reglada dels cicles formatius els tallers, els certificats de professionalitat del SOC, formació professional dual, assessorament i reconeixement d’experiència laboral i formació per a empreses, aconseguint així una oferta variada i d’alt nivell gràcies als professionals/docents que hi treballen.

Torrons de Nadal
Escuela d’Hosteleria Institut Dertosa
BOMBONES LITERARIOS
Shakespeare
- 900g de nata
- 125g glucosa
- 950g cobertura negra
- 250g mantequilla
- 250g limón
- jengibre rallado
Jane Austen
Bombón de frambuesa
- 500g pulpa de frambuesa
- 280g nata líquida
- 75g azúcar invertido
- 1500g cobertura negra
- 125g mantequilla
Dostoievski
Bombón de praliné
- 200g choco leche
- 75g manteca de cacao
- 300g praliné de avellana
- 200g pasta avellana
- 100g de miel
ZORAIDA BURGOS
Bombón de naranja
- 100g zumo de lima
- 60g agua
- 70g azúcar invertido
- 40g glucosa
- 70g sucre inv (está repetit o és correcte)
- 4 ralladura de naranja
- 260g cobertura negra
- 300g cobertura de leche
- 70g manteca de cacao
- 70g mantequilla
DESPUIG
- 300g nata líquida
- 70g glucosa
- 65g azúcar invertido
- 60g canela
- 700g chocolate con leche
- 120g manteca de cacao
- 60g mantequilla
JANE AUSTEN
- 50g nata
- 90g glucosa
- 200g pulpa de frambuesa
- 400g chocolate negro
- 300g chocolate con leche
- 70g mantequilla de cacao