Fava de Cacau
Guardons 2022

Guardons 2022

Pastisseria Sant Croi by Alber Roca
Pastisseria Brunells
Pastisseria Bubó
Pastisseria CanalProducte singular: Els pastissos homenatge **
Pastisseria Escribà
Pastisseria HofmannFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DE BARCELONA I COMARQUES
La Pastisseria Barcelona
Pastisseria l’Atelier
Pastisseria Takashi Ochiai
Pastisseria Oriol Balaguer
Pastisseria Àger
Pastisseria El Carme
Pastisseria el CigneFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA CATALUNYA CENTRAL
Pastisseria Can Massana
Pastisseria Masramon
Pastisseria Pessics
Pastisseria L’Obrador
Pastisseria Bomboneria N. Pascual
Pastisseria Grau
Pastisseria Muñoz
Pastisseria Santacreu
Pastisseria TargaronaFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DE L’ANOIA, PENEDÈS I GARRAF
Pastisseria Larrosa
Pastissería Bahia
Pastisseria Cal JanFAVA D’OR 2022 MILLOR PASTISSERIA TARRAGONA-TERRES DE L’EBRE
Confiteria Padreny
Peralta Pastissers
Xocosave Xocolateria i  Confiteria Ventura
Pastisseria La Font
Pastisseria Dolç par Yann Duytsche
Pastisseria Maurici Cot
Pastissería Natcha Bomboneria
Pastisseria Faixat
Pastisseria Sant Llehí
Pastisseria Rodellas
Sant Antoni Pastisseria
Pastisseria Uñó
Vallflorida Xocolaters
Pastisseria Cerdanya
Pastisseria GilFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DELS PIRINEUS
Origen bean to barFAVA D’OR 2022 INNOVADORA
Pastisseria Monrabà
Sucrerie Pastisseria Alpicat
Pastisseria Terés
Pastisseria TuguesFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DE PONENT
Casa Cacao
Pastisseria Fàbrega
Pastisseria Ferrer XocolataFAVA D’OR 2022 HISTORICA
La Nevateria
Pastisseria TornésFAVA D’OR 2022 A LA MILLOR PASTISSERIA DEL GIRONÈS

** L’any 2015, en Lluís Estrada Canal, segona generació de pastissers la Pastisseria Canal (ara Canal Mervier) creava un pastís homenatge al músic o a l’obra del músic Albert Guinovart. La idea era fer un pastís en la línia de grans icones com el Massini, el Sacher, la Sara o la Selva Negra. Pastissos que aparentment són molt senzills, però que, precisament per la seva senzillesa i encertada combinació d’ingredients han esdevingut clàssics omnipresents a les pastisseries de Catalunya i d’arreu. Una tradició que l’establiment va recuperar incorporant tècniques innovadores però conservant els cànons estètics del segle XIX.
Pa de pessic de xocolata, nata muntada amb praliné d’avellanes, melmelada de taronja i un bany de xocolata i avellanes són els ingredients que formaven aquest pastís. Tant l’estètica com el sabor evocaven els pastissos clàssics, però també guardaven un esperit contemporani i cosmopolita, com la trajectòria del pianista i compositor català. Per elaborar-l’ho, van comptar amb l’ajuda del cuiner Jaume Biarnés, en aquell moment a la Fundació Alícia, professional amb una gran experiència en les receptes històriques i un apassionat de la música fet que va ajudar a fer aquest maridatge entre música i pastisseria.
La darrera creació homenatge, presentada el novembre de 2021, és el pastís Irene, dedicat a la soprano sueca Iréne Theorin, en ocasió del reconeixement que la Fundació Victòria dels Àngels li va fer durant el festival Live Victoria celebrat el mateix mes a Barcelona. El pastís en qüestió sorgeix d’un triple homenatge a la soprano sueca. La base de galeta especiada transporta als seus orígens, a la pastisseria del centre i nord d’Europa; la crema de vainilla, una debilitat personal confessada per l’artista; i les pomes daurades (saltades), un referent wagnerià de primer ordre on ha destacat professionalment arreu del món.
Un producte exclusiu de caps de setmana i per encàrrec, fet al moment i per gaudir-lo el mateix dia amb el que volen que transcendeixi aquesta combinació de tres sabors amables en perfecte harmonia i a més, que, qui ho desitgi la incorpori a les seves elaboracions per la qual cosa regalen la recepta a tothom qui la vulgui.