Fava de Cacau
Guardons 2023

Guardons 2023

Casa Cacao  
Confiteria Padreny  FAVA D’OR A LA PASTISSERIA AMB MÉS VALOR HISTÒRIC 2023
La Nevateria  
El Xocolater de Taradell  
La Xicra Pastisseria  
La Sal Pastisseria  
Pastisseria Àger  
Pastissería Bahia  
Pastisseria Baixas  
Pastisseria Bomboneria N. Pascual  
Pastisseria Brunells  
Pastisseria Bubó  

Pastisseria Cal Gumer

 
Pastisseria Cal Jan FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE
Pastisseria Carrió  
Pastisseria Dolç par Yann Duytsche  
Pastisseria El Bruguer  
Pastisseria El Carme FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA CATALUNYA CENTRAL
Pastisseria el Cigne FAVA D’OR AL DOLÇ SINGULAR 2023 (AMETLLES DE LA LLUM)
Pastisseria Escribà  FAVA D’OR A LA PASTISSERIA MÉS INNOVADORA 2023
Pastisseria Faixat  
Pastisseria Ferrer Xocolata  
Pastisseria Gil FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DELS PIRINEUS
Pastisseria Grau  
Pastisseria Hofmann FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA BARCELONA I COMARQUES DE BARCELONA
Pastisseria L’Obrador  FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA PENEDÈS GARRAF
Pastisseria La Font  
Pastisseria Larrosa  
Pastisseria l’Atelier  
Pastissería Madeleine by Ferrières Barcelona  
Maison Marcel  
Pastisseria Maurici Cot  
Pastisseria Monrabà  
Pastisseria Muñoz  
Pastisseria Pessics  
Pastisseria Rodellas  
Pastisseria Rossana  
Pastisseria Sabat  
Pastisseria Sant Croi by Alber Roca  
Pastisseria Sant Llehí  
Sant Antoni Pastisseria  
Pastisseria Takashi Ochiai  
Pastisseria Targarona  
Pastisseria Terés  
Pastisseria Tornés FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA GIRONÈS
Pastisseria Tugués FAVA D’OR 2023 A LA MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA PONENT
Pastisseria Uñó  
Peralta Pastissers  
Sucrerie Pastisseria Alpicat  
Pastisseria i Xocolateria Xocosave  

** L’any 2015, en Lluís Estrada Canal, segona generació de pastissers la Pastisseria Canal (ara Canal Mervier) creava un pastís homenatge al músic o a l’obra del músic Albert Guinovart. La idea era fer un pastís en la línia de grans icones com el Massini, el Sacher, la Sara o la Selva Negra. Pastissos que aparentment són molt senzills, però que, precisament per la seva senzillesa i encertada combinació d’ingredients han esdevingut clàssics omnipresents a les pastisseries de Catalunya i d’arreu. Una tradició que l’establiment va recuperar incorporant tècniques innovadores però conservant els cànons estètics del segle XIX.
Pa de pessic de xocolata, nata muntada amb praliné d’avellanes, melmelada de taronja i un bany de xocolata i avellanes són els ingredients que formaven aquest pastís. Tant l’estètica com el sabor evocaven els pastissos clàssics, però també guardaven un esperit contemporani i cosmopolita, com la trajectòria del pianista i compositor català. Per elaborar-l’ho, van comptar amb l’ajuda del cuiner Jaume Biarnés, en aquell moment a la Fundació Alícia, professional amb una gran experiència en les receptes històriques i un apassionat de la música fet que va ajudar a fer aquest maridatge entre música i pastisseria.
La darrera creació homenatge, presentada el novembre de 2021, és el pastís Irene, dedicat a la soprano sueca Iréne Theorin, en ocasió del reconeixement que la Fundació Victòria dels Àngels li va fer durant el festival Live Victoria celebrat el mateix mes a Barcelona. El pastís en qüestió sorgeix d’un triple homenatge a la soprano sueca. La base de galeta especiada transporta als seus orígens, a la pastisseria del centre i nord d’Europa; la crema de vainilla, una debilitat personal confessada per l’artista; i les pomes daurades (saltades), un referent wagnerià de primer ordre on ha destacat professionalment arreu del món.
Un producte exclusiu de caps de setmana i per encàrrec, fet al moment i per gaudir-lo el mateix dia amb el que volen que transcendeixi aquesta combinació de tres sabors amables en perfecte harmonia i a més, que, qui ho desitgi la incorpori a les seves elaboracions per la qual cosa regalen la recepta a tothom qui la vulgui.