Fava de Cacau
Ivan Pascual

Ivan Pascual

El xef Iván Pascual, de 35 anys i de la localitat d’Almenar (Lleida), és propietari de la pastisseria Taller de Postres Cal Gumer i de l’empresa d’organització d’esdeveniments Cal Gumer Events.

La seva estima per la pastisseria és molt vocacional. De petit, intentava combinar sabors i textures molt primàries i mostrava un sorprenent interès per la màgia que es produeix amb la combinació de diferents ingredients. Format dins del territori, ha fet innombrables cursos de formació a les millors escoles del país, fet que l’ha portat on es troba en aquest moment; una etapa de la seva vida professional molt creativa i amb gran interès per afrontar reptes que el facin créixer com a professional i com a persona.

El 2005, l’Iván posa en marxa el seu primer projecte, el Taller de Postres Cal Gumer, treballant com a eix vertebrador amb la fruita de les terres de Ponent, una veritable joia d’aquest àmbit en què ha pogut aplicar interessants tècniques. El negoci dirigit inicialment a la restauració s’amplia el 2008 amb l’obertura d’una petita botiga annexa a l’obrador perquè el consumidor final pugui gaudir de les seves creacions.

La seva inquietud per la innovació i per fer arribar al públic veritables experiències gastronòmiques van fer néixer el 2011 el seu últim projecte, Cal Gumer Events, empresa d’esdeveniments socials i familiars amb la mateixa filosofia de cuina de producte, innovació i creativitat.

Tots aquests anys d’esforç diari, d’estudi i anàlisi de tècniques, de treball intens amb un gran equip de professionals van portar l’Iván a ser guardonat com a Millor Xocolater d’Espanya 2017-2018.

Bean to Bar

Instagram @ivanpascualchef