Fava de Cacau
Javier Guillén

Javier Guillén

L’INNOVADOR I CONSULTOR QUE VOLTA EL MÓN

Va començar la seva carrera com a pastisser quan estudiava a l’Escola Superior d’Administració Hotelera i Turisme de Madrid. La seva primera feina va ser al Casino de Madrid, durant 8 mesos, on va tenir l’oportunitat de conèixer Ferran Adrià. Després va treballar com a pastisser a l’Amparito Roca, un restaurant de Guadalajara, on  va canviar  el menú de les postres i va fer consultes sobre tot tipus de postres.

Després es va traslladar a Barcelona per treballar amb Oriol Balaguer i després va passar 4 anys fent demostracions i exposicions a Singapur, Mèxic DF, San Francisco (EUA) i Tòquio. Mentrestant, va anar a Oriol Balaguer Tokyo un parell de vegades per preparar tots els productes per Nadal i Sant Valentí i, al 2005, també va tenir l’oportunitat de treballar durant una temporada a El Bulli, el millor restaurant del món amb 3 estrelles Michelin.

També va passar una temporada a Nova York, on va canviar el menú de postres de dos restaurants molt coneguts: David Bouley, considerat un dels millors de la ciutat i WD50 (De Willy Dyfresne), considerat el millor restaurant modern de Nova York.

 Va saber que a Nova York viuria noves experiències quan va tenir l’oportunitat de treballar al Catering Tentation (Potel i Chabot), un servei de restauració de luxe i de nivell molt alt.

 El 2006-2007 va passar un any treballant a Pierre Herme, a Saint Sulpice, París, i aquesta va ser la seva última feina abans d’incorporar-se a Valrhona, al principi a l’Ecole du Grand Chocolat de Tain L’Hermitage, on va rebre, juntament amb Frederic Bau, tota la formació necessària per assumir la seva posició actual de pastisser responsable de Valrhona Espanya i Itàlia, la qual li comporta fer demostracions i cursos a tot el país.

 El 2013 va crear el concepte de pastisseria de consultoria i fa classes magistrals i de consultoria a tot el món