Fava de Cacau
Joanna Artieda

Joanna Artieda

Joanna Artieda

Sabor amb elegància i exquisidesa.

Nascuda a Pamplona, la vocació i els començaments en la gastronomia de Joanna Artieda són molt primerencs. L’any 2009 despunta en els estudis, sent la primera de la seva promoció amb esment honorífic. Aquest mateix any rep el premi al millor treball nacional d’Espanya de pastisseria. A partir d’aquest moment comença la seva brillant carrera en el món de la pastisseria.

Fins l’any 2016 treballa submergida en l’alta gastronomia, passa per restaurants amb estrelles Michelin, a França i a Espanya, adquirint molta tècnica i disciplina.

Artieda és una Xef versàtil, que reconeix que la seva curiositat, sacrifici, autoexigència i disconformitat contínua, que ha tingut constantment en la seva evolució professional i personal en el pas per les reconegudes cuines estrellades, li han fet adquirir un domini extraordinari de la cuina i la pastisseria. Gràcies a aquest domini desenvolupa i crea un estil de treball-tècnica en la pastisseria amb una gran personalitat i passió.

L’any 2016 li arriba la consagració, proclamant-se Millor Xef Espanyola (primera dona que aconsegueix aquesta distinció) i unint-se al projecte Heart a Eivissa, treballa al costat d’Albert i Ferran Adrià i al costat de la companyia Cirque du Soleil.

Un estil propi, en el que aplica gran tècnica, destresa i una cuidada i perfecta execució del sabor de temporada en cada ingredient per a elaborar les seves creacions. El resultat són obres amb una notable elegància i creativitat.

La revista Pastry Revolution la inclou en la seva llista de les ’10 postreres que marquen tendència en el món’, l’any 2017. Aterra a Barcelona per a incorporar-se a l’equip docent i per a posar-se al capdavant de les cuines de Hofmann, l’única escola-restaurant del món que compta amb 1 estrella Michelin.

Al llarg de la seva carrera la Xef ha aconseguit més d’onze premis i ha guanyat dos finals nacionals a Madrid Fusió (2016, 2017).

S’incorpora com a imatge i ambaixadora per a la prestigiosa companyia de cuina Vivid Cuisine, el 2017, treballant al costat del Xef Gaggan, número 1 al millor restaurant d’Àsia i número 4 al millor restaurant del món per la llista ‘The Worlds 50 Best Restaurants’.

Aconsegueix una àmplia visió avantguardista de la pastisseria actual de restaurant. Te una visió i talent únic per a concentrar-se en la profunditat del sabor amb notable elegància i exquisidesa. Les seves postres són suggeridores, divertides, tècniques i amb nombroses notes i matisos a través del producte.

Actualment es troba immersa en la seva pròpia empresa i està acabant el seu primer llibre en el qual mostra el procés creatiu de les idees en les postres de restaurant a través del seu mètode creatiu ‘PC · Concept’, entre molts d’altres projectes.

Haver posat l’ànima en la professió, l’ha portat al Cel dels Olimps.

Instagram: @joannartieda