Fava de Cacau
Maurici Cot

Maurici Cot

MAURICI COT

Sense gluten i sense lactosa, amb tota la dolçor i delicada creativitat

Es forma durant set anys a escoles de cuina i pastisseria de gran prestigi com el CETT, l’Espai Sucre o l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Treballa a diferents pastisseries, hotels i restaurants, entre els que destaquen l’obrador Xocoa de Llinars del Vallès, el restaurant Espai Sucre de Barcelona, la pastisseria Dolç(Yann Duytsche) de Sant Cugat, el restaurant japonès Icho de Barcelona (en l’apartat de postres), o la pastisseria a l’Hotel Indalo Park de Santa Susanna.

Maurici Cot és un treballador incansable i un creador amb molta perspectiva. Després que li detectin intoleràncies alimentàries, com el gluten i la lactosa, se n’adona que hi ha un buit enorme al mercat de productes de pastisseria de qualitat i artesanals que tinguin en compte aquestes variants.És aleshores quan decideix emprendre el seu propi negoci. L’any 2016 crea un obrador dedicat exclusivament a pastisseria sense gluten ni lactosa per poder atendre a persones amb intoleràncies a aquests productes, i també per al públiquen general, l’obrador MAURICI COT,  a Llinars del Vallès.

Cot prepara lioneses i productes clàssics de la pastisseria tradicional, com el pastís de poma, el sacher, el brownie o el massini. Però, a més, la seva creativitat el porta a elaboracions pròpies comel pastís de fruita de la passió, el bombó de cafè i caramel o el pastís de torró i llimona. El que tenen en comú tots ells, que no porten llet, i el blat ha estat substituït per ingredients sense gluten com el midó de blat de moro, el blat sarraí, la farina d’arròs o la fècula de patata.

Tot i la seva joventut però gran trajectòria,Maurici Cot imparteix cursos a l’Aula Cooktime de Sant Celoni, a l’Aula Culinària de Granollers, assessora sobre carta salada i postres a restaurants, i ha guanyat diferents premis com el Premi al Millor alumne de Tècnic en Grau Superior i Millor aparador de pastisseria de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Tercer classificat en el Concurs de Figures de Xocolata, i un Certificat de Reconeixement d’una classe de pastisseria impartida a la Universitat de Taiwan (NTNU).
Des l’obertura de la seva pastisseria, ha estat guardonat amb 3 primers premis:Premi PITA 2016 (Premi InnovacióTecnològica Agroalimentària) en la categoria de jove emprenedor atorgat pel Departament d’Agricultura,Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Premi al XIV Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic 2018 de la Fundació Gaspar Espuña CETT-UB,on es duu a terme un mentoring personalitzat; i Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2018 atorgat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia,Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Dedicació, passió, delicadesa, innovació, creativitat.Sense cap mena de dubte, Maurici Cot és ja un referent en el món de la pastisseria. Gràcies Maurici per la teva ja gran aportació.