Fava de Cacau
Peppe Leotta

Peppe Leotta

Peppe Leotta

L’art del sucre

Comença la seva carrera professional de molt jove, a la reconeguda pastisseria i gelateria “Costarelli” d’Acireale, Sicília, d’on és natural.

Sempre dirigit al creixement professional, assisteix a diversos cursos de màster i perfeccionament arreu d’Itàlia. Participa en nombrosos concursos nacionals i internacionals, com el “Grand Prix of Pastry” de Bucarest, “L’estrella de la xocolata 2014” i “L’estrella del sucre 2015” al SIGEP de Rímini.

És Medalla de Plata a la ” Internazionali d’Italia ” a Massa Carrara 2014, guanyant la Medalla d’Or i l’Or absolut a la competició internacional “Ristoworld Italy” de Catània.

El 2014 guanya el primer premi de la cinquena edició del concurs “Fondazione Condorelli”, un esdeveniment que reuneix els millors Mestres sicilians.

L’esperit amb què s’enfronta a les competicions és el de sumar, aprendre, convençut que la mateixa competència condueix a l’intercanvi d’idees i tècniques innovadores i al creixement professional.

Li encanta fer escultures en xocolata i sucre artístic amb una predilecció per aquesta última, considerada la tècnica més expressiva en el camp de la pastisseria però alhora també la més difícil; és un art que requereix força física i a la vegada necessita d’una delicadesa extrema. Colors, formes, gruixos i transparències que ofereixen infinites possibilitats per a expressions artístiques.

Des del 2014 ocupa el càrrec de president de l’Associazione Con.pa.it (Confederazione Pasticceri Italiani) per a la regió de Sicília, promovent i fomentant la difusió de l’educació i la pastisseria siciliana, especialment dels joves que entren al món del treball i comparteixen una passió comuna per l’art de la pastisseria.

Master Pastry Xef que estima la seva terra i els seus dolços tradicionals, i que te un peu en el passat, un en el present i la mirada cap al futur.

Instagram: @leottapeppe