Fava de Cacau
Sergio Ortiz

Sergio Ortiz

Sergio Ortiz

Revolució a la pastisseria amb l’oli d’oliva

Sergio Ortiz, natural de Lepe, Huelva, s’ha consolidat com un dels referents de la pastisseria a Andalusia, i està revolucionant el concepte de la pastisseria a nivell global amb la utilització de l’oli d’oliva verge extra en les seves elaboracions, portant la pastisseria al nivell de la dieta mediterrània.

Ortiz és segona generació de família pastissera. Després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria d’Islantilla, segueix els passos del seu pare. No només impulsa el negoci familiar (actualment està al capdavant de la pastisseria La Torre, a Lepe) sinó que la seva capacitat d’innovació, millora, i detall, fa que introdueixi nous sabors i formats, a més d’investigar amb ingredients típics i de gran qualitat de la seva regió, com és l’oli d’oliva.

Durant anys, investiga sobre l’ús de l’oli d’oliva verge extra en la pastisseria. Un ingredient saludable, i molt connectat amb la seva essència. El 2017 desenvolupa el Butter O-Live, un producte revolucionari per al sector de la pastisseria i la cuina, un greix obtingut a partir de l’oli d’oliva, que permet substituir la mantega o margarina, i d’aquesta manera aconsegueix una pastisseria més saludable.

Aquest mateix any, el 2017, obté la Segona Posició en el World Chocolate Masters España. Posició que també s’emporta l’any 2013 en el mateix concurs. El 2011 guanya el Primer Premi Berrie Fusió, en la categoria de Postres. I uns anys abans, el 2003, ja és Finalista en el Campionat al Millor Mestre Artesà Pastisser d’Espanya.

Aquest jove pastisser, un enamorat del món de les vainilles i de la xocolata, treballa constantment en la recerca contínua de noves aplicacions per a productes Km 0. El seu somni, col·locar la pastisseria en paral·lel a la dieta mediterrània. Sergio Ortiz ja ha comprovat que els somnis, amb treball i passió, es fan realitat.

Instagram: sergioortiz_oficial