Fava de Cacau
Xavi Donnay

Xavi Donnay

THE BEST PASTRY CHEF 2020

Xavi Donnay va emprendre la seva formació a l’escola d’Hostaleria de Sitges.

El seu pas pel restaurant Jean Luc Figueras (1 estrella Michelin) li va fer veure per primera vegada què era l’alta pastisseria de restaurant i va decidir definitivament que volia ser pastisser i dedicar-se a aquesta professió.

L’any següent va estudiar a Espai Sucre sota el guiatge de Jordi Butrón i Xano Saguer i va formar part de la primera promoció del curs anual de postres de restaurant.

Amb esforç i dedicació, va treballar en grans cases del país, com Quique Dacosta o Martín Berasategui, on va aprendre conceptes tan importants com la disciplina, el rigor, el respecte pel producte o el valor del clàssic.

La seva especialització va ser la base per consolidar-se dins del sector i va saber donar-li a la part dolça de la cuina el protagonisme que es mereix.

Des de l’any 2010 és el responsable de la cuina dolça del Restaurant Lasarte (3 estrelles Michelin) i, a més, supervisa tota la pastisseria del Monument Hotel 5GL.

El novembre de 2016 aconsegueix el millor reconeixement per a un cuiner quan el restaurant dirigit per Martín Berasategui i comandat per Paolo Casagrande rep la tercera estrella Michelin i esdevé, així, el primer pastisser de restaurant de Barcelona amb aquesta distinció.